Modernizacja placu zabaw „Leśny zakątek” w lasku za tzw. „ Kontrą” w Skórzewie rozpoczęła się w marcu tego roku. Realizacja inwestycji odbywa się w ramach Dopiewskiego Budżetu Obywatelskiego, dzięki głosom mieszkańców.

Posadowione zostały wielofunkcyjne urządzenie dla dzieci, kształtem przypominające statek, huśtawki i urządzenie gimnastyczne. Istniejące urządzenia siłowni zewnętrznej, a także niektóre istniejące elementy placu zabaw i ławki zostały przestawione. Dodatkowo zostanie wykonana z piasku bezpieczna nawierzchnia.

Wartość inwestycji: 121 289 zł. Termin realizacji: 30.04.2018 r. Gmina Dopiewo podpisała 9.02.2018 r. umowę na wykonanie prac z mosińską Grupą Hydro.

Aleksandra Rutyna
Fot. Beata Spychała

Kalendarz

p w ś c p s n
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31